Campus in Actie

School lopen is nog zo veel meer dan lessen volgen en taken maken. We trekken er graag samen op uit en organiseren tal van projecten op onze school. We belichten graag de toppers van elke graad.

 

Eerste graad

In het eerste jaar neem je een kijkje in een prehistorisch museum, met de biotoopstudie beleef je natuurwetenschappen in de praktijk, Kunst op School dompelt je onder in de wereld van beelden, schilderijen en kunstenaars en je gaat met de hele groep drie dagen naar de Ardennen, heerlijk in Heer. Bovendien word je al op 31 augustus welkom geheten op de onthaaldag voor het 1ste jaar!
Het tweede jaar verkent de omgeving voor aardrijkskunde, geniet van een dansfeest, gaat helemaal uit de bol op de sportdag en heeft een fantastische slotdag.
De hele eerste graad geniet van een Vrij Podium.

 

Tweede graad

Het derde jaar start al in de eerste week met een startdag rond groepsvorming. De hoogtepunten van het derde jaar zijn ongetwijfeld de excursies naar Gent en Parijs. Alle derdejaars beleven samen een slotdag op school.
Geen enkele leerling wil de tweedaagse in de Hoge Venen missen samen met de leerlingen en leerkrachten van het vierde jaar. Verder op het programma: de relatiedag, een excursie naar Antwerpen en Brussel, een project rond mondiale vorming en een leuke sportdag.

 

Derde graad

Het vijfde jaar heeft een klasdag rond groepsvorming, gaat met Urania op verkenning in het heelal en trekt een dag naar Amsterdam. Tijdens de sociale dagen gaat elke leerling enkele dagen meewerken in een verzorgingsinstelling.

Het zesde jaar start met een excursie aardrijkskunde rond geografische streken en landschappen. Het bezoek aan het museum van Breendonk en aan de soldatenkerkhoven in de Westhoek stemmen tot nadenken over de twee Wereldoorlogen. De humaniora wordt afgesloten met een eindejaarsreis naar Toscane, Berlijn of Praag of met een avontuurlijke fietstocht. Net voor de eindexamens rollen we de rode loper uit voor het galabal van het zesde jaar.

Een hele ploeg van de derde graad werkt een heel jaar aan Schoolrock Festival, een uniek en fantastisch project