Zoekveld

U bent hier

Sint-Rita kookt van woede...

"Ik kook van woede" werd de start van de mondiale vorming voor het schooljaar 2013-2014. In februari 2014 volgt de projectweek rond movo.

'Wereldwijd lijden er 842 miljoen mensen honger. Dat is 1 op 8. Nochtans wordt er genoeg voedsel geproduceerd om de wereld 1.5 keer te voeden.' Dit is het uitgangspunt van de 11.11.11. campagne. Ook een aantal van onze leerlingen worden hier woest van. Reden genoeg om de handen in elkaar te slaan om met deze boodschap de hele school aan te steken. De oproep om pompoenen en andere soepgroenten mee te brengen werd massaal opgevolgd. De pompoenen vonden hun weg naar de keuken waar leerlingen, familieleden en (oud)leerkrachten ze vakkundig verwerkten tot een verrukkelijke pompoensoep.
Op vrijdag 25 oktober was er dan de grote soepactie voor de hele school. In de namiddag kregen alle leerlingen in hun eigen leslokaal de campagnefilm 'Ik kook van woede' om de soepactie te kaderen: hoe komt het toch dat zovelen honger lijden terwijl er meer dan voedsel genoeg is??