Zoekveld

U bent hier

Inschrijvingen 2020-2021

Kies je voor een school met een brede, oriënterende eerste graad en een ruime ASO-bovenbouw en voel je wat voor het schoolproject en de cultuur van het Sint-Ritacollege... dan kan je je laten inschrijven. We heten jou graag welkom op onze school.

Infodagen

 • zaterdag 14 maart 2020: 13u tot 16u
 • zondag 15 maart 2020: 10u tot 12.30u

We bieden een rondleiding aan zodat je kan kennismaken met de leerkrachten, de vakken en de vaklokalen van de eerste graad. Een van onze leerlingen zal je gids zijn op deze ontdekkingstocht die ongeveer anderhalf uur duurt.

Inschrijvingen voor het 1ste jaar 2020-2021

Het Sint-Ritacollege werkt met een digitaal centraal aanmeldingsregister (CAR).

Het Sint-Ritacollege werkt samen met de secundaire scholen van de scholengemeenschap Kontich-Hove: Sint-Jozefinstituut Kontich, Sint-Ritacollege Kontich, Regina Pacisinstituut Hove en Vrij Technisch Instituut Kontich. De scholengemeenschap organiseert en beheert dit digitaal aanmeldingsregister.
Het staat je vrij om je ook aan te melden op andere registers voor andere scholen.

Link naaar het aanmeldingsplatform: https://sgkso-kontich-hove.aanmelden.in/

Data:

 • Tussen 30 maart 2020 (12 uur) en 24 april 2020 (12 uur): aanmelden voor het 1ste jaar secundair onderwijs. De aanmeldingslink vind je dan op de website van de school. Op welke dag of uur je aanmeldt, is helemaal niet belangrijk, zolang het maar binnen deze periode gebeurt. Je zal hierbij moeten kiezen voor 1A of 1B, verdere keuzes maak je pas tijdens de effectieve inschrijving. Het Sint-Ritacollege biedt echter enkel 1A aan.
 • 29 april 2020: ouders die hebben aangemeld krijgen het resultaat per mail toegestuurd.

We voorzien inschrijvingsmomenten op:

 • Woensdag 27 mei 2020 van 16u tot 20u.
 • Donderdag 28 mei 2020 van 19u tot 21u.
 • Van vrijdag 29 mei 2020 tot vrijdag 5 juni 2020 tussen 9u en 15u.

Belangrijk:

 • Broer/zus en kinderen van personeelsleden van de school moeten zich ook aanmelden tussen 30 maart en 24 april 2020. Ze krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen als broer of zus of waar de ouder werkt. Meld je je kind niet aan, dan verlies je deze voorrang.
 • Bij de aanmelding kan je steeds de school of de scholen van je voorkeur aanduiden. Bij de toewijzing kan je enkel een school krijgen die je hebt aangeduid. Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.
 • Elke school bepaalt een capaciteit voor de start van de aanmeldingen. Dit is het maximaal aantal leerlingen dat de school inschrijft in het eerste jaar. Als er voor een school meer aanmeldingen met eerste keuze zijn dan het aantal plaatsen, dan bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school. Wie geen ticket krijgt voor de eerste keuze, krijgt een plaats op de wachtlijst van de school van de eerste keuze. Daarnaast kan een ticket voor een tweede, derde of vierde  keuze toegekend worden, maar vermits alle scholen een capaciteit bepalen kunnen we dit niet garanderen.
 • Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Met de aanmelding geef je enkel aan in welke scholen je je kind graag wil inschrijven. Krijg je na de aanmelding een plaats toegewezen in een school dan kan je je daar inschrijven vanaf 25 mei 2020.
 • De afstand tot de school speelt voor het secundair onderwijs geen rol. Bij de toewijzing wordt op geen enkele manier rekening gehouden met de woonplaats van de leerling.
 • De lagere school speelt ook geen rol. Bij de toewijzing wordt op geen enkele manier rekening gehouden met de lagere school waar de leerling nu school loopt.
 • Als je niet aanmeldt, kan je pas vanaf 8 juni 2020 inschrijven in een school waar er nog plaats is. De keuze zal beperkt zijn, omdat sommige scholen na de online toewijzingen volzet kunnen zijn.
 • Wanneer de vastgestelde capaciteit per school overschreden wordt, zal met de schoolbesturen overlegd worden over een eventuele verhoging van de capaciteit.

De aanmeldingen voor de hogere jaren 2020-2021

 • Het aanmeldingsregister start op woensdag 22 april 2020 vanaf 9u.
 • Inschrijvingen van de zij-instromers vinden plaats op maandag 6 juli 2020. Pas dan weten we in welke jaren en in welke studierichtingen er nog plaatsen beschikbaar zijn. Hou er rekening mee dat de plaatsen in de hogere jaren hoe dan ook erg beperkt zijn.
Heb je nog vragen?

Je kan steeds een beroep doen op de directeur van de school, Luc Vercammen.

Informatie via de post ontvangen? Laat je adres achter via dit formulier.